Både Hannah och jag älskar ost. Denna gyllne bit av mjuk, god sälta
och den kan förvandla enkel mat till något alldeles utsökt. Den mesta
ost idag tillverkas av ystenzym och inte löpe men som vegetarian behöver
man vara lite extra noga med att kolla ingredienserna i alla fall.
En
liten sorg jag har är att just parmesan görs på löpe och eftersom osten
i sig är ursprungsmärkt finns det ingen större chans att just den här
lilla detaljen kommer att förändras. Det jag gillar med just parmesan är
smaken och det går att göra ett veganskt alternativ till osten. Den
kommer inte att smälta så behöver du just den lilla detaljen går det
oftast utmärkt att tillsätta riven mozzarellaost i receptet också
tillsammans med den veganska parmesanen.
Receptet är så enkelt att det är nästan lite löjligt. ;)
Mixa
3 dl cashewnötter i matberedaren tills det blivit till ett grovt
pulver. Tillsätt efter det 3/4 dl Bjäst (finns att köpa i
hälsokostaffären) och mixa lite till. Smaka av med salt om det behövs.
Sedan är det bara att go crazy med din nya parmesan i och på din mat. :)
Happy cooking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar